آشنایی با کمپکتور و کاربردهای آن در راه سازی و ساختمان سازی

به گزارش بازرگانیخبرگزاری مهر، وقتی مخلوط خاک و سنگدانه های در مکانی تخلیه و پهن می‌شود، به مرور زمان در اثر وزن و فشار متراکم‌تر شده و نشست می‌کند. اگر بر روی خاک پهن شده بدون کمپکت شدن شروع به ساخت یا کف سازی کنیم، در اثر زمان به خاطر نشست محصول ساخته شده ترک خورده و تخریب می‌شود.

کمپکتور یکی از پرکاربردترین ابزارهای مورد استفاده در صنعت راه سازی و ساختمان سازی می‌باشد. معمولاً در هر جایی که کوبش خاک نیاز باشد و نشود از غلطک استفاده کرد، کمپکتور بهترین راهکار است. بسته به نوع پروژه و نیاز انواع کمپکتور طراحی و ساخته شده و به شما کمک خواهد کرد. ممکن است هدف کوبیدن خاک جهت پیاده رو سازی و سنگفرش باشد یا پر کردن و کوبیدن خاک یک کانال مخابراتی.

شرکت‌های بسیاری در دنیا در حال تولید این دستگاه پرکاربرد می‌باشند. به همین دلیل کمپکتورهای صفحه‌ای و پرشی با برندها، طرح‌ها، رنگ‌ها، اندازه‌ها و مدل‌های مختلف در بازار به فروش می‌رسد. هر کدام بنا به توانایی، قدرت، کیفیت و در واقع شرکت سازنده آنها دارای ویژگی‌های های ویژه ای هستند.

نکته مهم در این میان جنس صفحه کمپکتورها است. مجموعه‌های سازنده کمپکتورهای صفحه‌ای یا قورباغه‌ای صفحه‌های این نوع دستگاه‌ها را از جنس فولاد تهیه می‌کنند که هم دارای سنگینی قابل قبول و هم قدرت و توانایی بالایی است.

عملکرد کمپکتور یا زمین کوب

همانطور که در ابتدا اشاره شد از کمپکتور برای متراکم کردن مصالح خاکی و سنگی استفاده می‌شود که از چهار پارامتر وزن استاتیکی – ضربه – ارتعاش و کنترل برای کوبیدن خاک استفاده می‌کنند.

مکانیزم عملکرد در کمپکتورهای صفحه‌ای به این صورت است که در ارتعاش ایجاد شده از روتور گریز از مرکز به صفحه کمپکتور منتقل می‌شود. ارتعاش در صفحه کمپکتور، ماشین را رو به جلو حمل می‌کند. حرکت ارتعاشی همراه با وزن دستگاه عمل فشرده سازی یا کمپکت کردن را ممکن می‌سازد.

معرفی انواع کمپکتور

برای استفاده از کامپکتورها باید به فضای اجرایی توجه نمود به این طریق که کمپکتور صفحه‌ای سبک یا سنگین نسبت به نوع خاک سطح محاسبه می‌شود. بدین صورت که برای کوبیدن سطوح در انجام عملیات‌هایی با فضای اندک همانند کانال‌ها و راه‌های محل عبور لوله یا کابل‌های مخابراتی یا برق کشی، از کمپکتورهای قورباغه‌ای یا پرشی استفاده می‌شود. در مقابل از کمپکتورهای صفحه‌ای جهت کوبش و زیر سازی در محوطه‌های متوسط و بزرگ‌تر استفاده می‌شود.

ابعاد صفحه کامپکتورها اعم از پرشی یا کانگورویی، صفحه‌ای و صفحه‌ای سنگین از ابعاد ۲۵*۲۵ تا الی ۹۰*۶۵ می‌باشد.

کمپکتور صفحه‌ای

کمپکتور صفحه‌ای از متداول‌ترین انواع کمپکتور است که در پروژه‌های صنعتی و عمرانی به کار گرفته می‌شود.

از این دستگاه برای متراکم کردن و کوبش خاک و هم چنین زیر سازی استفاده می‌شود. از جمله مکان‌هایی که برای زیرسازی می‌توان استفاده کرد: پیاده روها، جاده کوه‌ای کوچک و مناطقی است که امکان استفاده از غلطک وجود ندارد. کمپکتورهای صفحه‌ای را در بازار به نام کمپکتور دستی نیز می‌شناسند.

از دلایل بسیار مهمی که باعث می‌شود دستگاه کمپکتور صفحه‌ای یا همان Plate Compactor مورد توجه قرار بگیرد سطح بزرگ آن است که با سطح زمین در ارتباط است.



کمپکتور قورباغه‌ای

بعد از معرفی کمپکتورهای صفحه‌ای نوبت به معرفی کمپکتور قورباغه‌ای( Ramer Tamping) یا کمپکتور پرشی است. کاربرد اصلی این دستگاه که به دلیل نوع پرش به آن کمپکتور کانگورویی نیز می‌گویند، چسباندن و ایجاد حداکثر تراکم در ذرات خاک از طریق کوبیدن ضربه‌ای است طوری که تثبیت خاک به طور کامل انجام گیرد.

دستگاه کمپکتور قورباغه‌ای از طریق وارد کردن ضربه به خاک عمل ثبت و یک دست شدن خاک را انجام می‌دهد و موجب فشرده سازی می‌شود. عملکرد کمپکتور قورباغه‌ای مانند کمپکتور صفحه‌ای بستگی به برند، اندازه و ابعاد و مهمتر از همه نوع سطح و فضای کاری خواهد داشت.

نوع عملکرد کمپکتورهای قورباغه‌ای یا کمپکتور پرشی عمودی است. این ویژگی موجب می‌شود تا پای این ماشین قدرتمند، بتواند کمپکتور را بلند کند و با وارد نمودن ضرباتی محکم به زمین موجب فشرده شدن خاک شود. این دستگاه برای انواع مکان‌های دارای عرض کم مانند گودال و کانال که ضربات، بیشتر از ارتعاش، در یکسان سازی و تثبیت خاک تاثیرگذار است، مناسب می‌باشد.



قیمت کمپکتور

یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار برقیمت کمپکتور طرح، موتور مورد استفاده در آن می‌باشد. همان طور که اشاره کردیم کمپکتورها با موتورهای مختلف مونتاژ و به بازار عرضه می‌گردند. اما بر اساس کیفیت موتور که بر روی دستگاه مونتاژ شده است، قیمت نهایی نیز تغییر می‌کند. یکی از پرطرفدارترین موتورهایی که مورد استفاده موتورهای روبین است در سه مدل چینی، تایلندی و ژاپنی در بازار موجود است. انتخاب هرکدام از این مدل جهت استفاده قیمت نهایی کمپکتور را تعیین می‌نماید.

بازرگانی لرزان صنعت - www.larzansanat.com – یکی از شرکت‌های با سابقه و باتجربه در زمینه تامین انواع ماشین آلات ساختمان سازی و زاه سازی از جمله انواع Compactor می‌باشد. برای اطلاعات کامل و مشاوره رایگان می‌توانید با کارشناسان این شرکت تماس حاصل کنید.

سرعت حرکت در کامپکتورها

سرعت حرکت در این ماشین‌ها به عواملی اعم از قدرت حرکت کمپکتور، شیب زمین نوع سطح، نوع مصالح و غیره بستگی دارد. برای مثال در محلی که شب زمین صفر و سطح آن از خاک نرم باشد، با کامپکتوری به قدرت ۵ اسب بخار و ضربه ۱.۵ با وزن تقریبی ۸۰ کیلو گرم، سرعت بیشتری خواهد داشت نسبت به کامپکتوری که در شیب +۳ و خاکی با دانه‌های شکسته و ضربه ۳ تن با وزن ۲۰۰ کیلو باشد.

یک نکته مهم کاربردی که برای سلامتی اپراتورهای این دستگاه باید به آن توجه شود این است که کارکرد کمپکتورها همراه با لرزش است. چون کمپکتور دارای دسته‌ای است که اپراتور با جابجایی آن به فشرده سازی سطح می‌پردازد، معمولاً لرزش ماشین از طریق این دسته به دست‌ها و بدن کاربر منتقل می‌شود. در نتیجه بهتر است که هر اپراتور پس از چند ساعت کار با آن جای خود را به نفر دیگری بدهد یا مدت زمانی استراحت کند و سپس به کار ادامه دهد.

قدرت ضربه زنی در کامپکتورها

قدرت ضربه در کمپکتورها از ۱۰۰۰ کیلو الی ۸۰۰۰ کیلو می‌تواند متغیر باشد. پیمانکاران اغلب از مدل‌های ۱.۵ تن و ۳ تن استفاده می‌کنند، که بر حسب قدرت موتور، ابعاد صفحه و وزن خود دستگاه محاسبه می‌شود. عملکرد دستگاه بدین شکل است که نیروی چرخشی موتور به لنگ داخل دستگاه منتقل شده و باعث حرکت آن می‌شود. در نتیجه صفحه دچار پرش شده و ضربه‌های متوالی را به سطح وارد می‌کند. این ضربه‌ها در دقیقه بر حسب دور متفاوت می‌باشد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده وخبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.